HTML

erdeklodo

Értesülések

Friss topikok

Nagy természetbúvár

2008.07.08. 17:44 kalassó

Idézet egy Darwint méltató hozzászólásból 



"i" írta ( 2008-07-06 02:55:24 ):




A Földet öt év alatt körbehajózó Beagle útja során Darwin részletes, a természet szinte minden aspektusára kiterjedő megfigyeléseket végzett. Tanulmányozta a geológiai viszonyokat, a fosszíliákat, az élő állatokat, és számos fajt fedezett fel, írt le elsőként. Mikor útjáról visszatért, már híres természetbúvárként és kutatóként tartották számon. Az ezt követő években dolgozta ki elméletét a természetes szelekcióról, amely választ ad arra a kérdésre, hogy hogyan is működik az evolúció.
...
A elméletet azóta az újabb eredmények és tudományágak többszörösen finomították és megerősítették, a társadalmi vihar azonban még ma sem ült el teljesen. Darwin műve természetes magyarázatot adott az élővilág kialakulására, amelyet mindaddig természetfeletti teremtő aktussal véltek megmagyarázni az emberek. Ahogy korábban a Föld kikerült a Világegyetem közepéről, Darwin leemelte az embert a képzeletbeli piedesztálról azzal, hogy a többi állat rokonaként elhelyezte az élővilágban.
___________

A lényeg benne van a fentiekben.

Szólj hozzá!

Címkék: gondolat

A bejegyzés trackback címe:

https://kalasso.blog.hu/api/trackback/id/tr903378660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása