HTML

erdeklodo

Értesülések

Friss topikok

Einstein igaza

2008.11.21. 16:34 kalassó

Szinte kozmikus méretű számítási cselekvéssel sikerült bebizonyítani az e=mc2  (c négyzet) igazságát. Külön öröm, hogy a gigászi informatikai hadjáratnak magyar résztvevője is volt.



A protonok és elektronok építőanyagai a kvarkok, amiket a gluonok fognak össze. Utóbbiaknak nincs tömegük, a kvarkok egy részének sincs. Mindösszesen a kvarkok tömege a protonok és elektronok tömegének 1 százalékát teszi ki.


Milyen épület az, amit egy százaléknyi tömeg alkot?


A válasz az, hogy a 99%-ot a kvarkok és gluonok elektromágneses és egyéb hullámzása alkotja. Ez a hullámzás alakul tömeggé és testesül meg az elektronokban és a protonokban.


Praktikusan, az atomreaktorok létesítésével az einsteini egyenlet be volt bizonyítva. Egzakt számításokkal most igazolták. Tudományos hipotézisből most lett igazán tudományos törvény.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kvark proton

A bejegyzés trackback címe:

https://kalasso.blog.hu/api/trackback/id/tr1003378650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása