HTML

erdeklodo

Értesülések

Friss topikok

A mozi ugyanaz

2012.06.23. 16:28 kalassó

Kiragadok egy részletet a Magyar Politikatudományi Társaság minapi vándorgyűléséről, ahol felszólalt a közigazgatási és igazságügyi miniszter. Előtte arra a kérdésre, miszerint van-e jó kormányzás Magyarországon, Karácsony Gergely (LMP) nemmel válaszolt.Úgy fogalmazott, hogy "az érdekcsoportok hálójának tetején" ott van a miniszterelnök, az egész struktúra pedig kiszámíthatatlan és kapkodó.

Navracsics Tibor megjegyezte, hogy a nyilvánosság előtt nem titkolta, "a Fidesz-frakció által diktált tempó nem jó" neki. "Nem tartom hétköznapi értelemben normális dolognak egy stabil demokráciában, hogy egész kódexeket nyújtanak be a parlament elé képviselők, néha még az illetékes minisztériummal sem egyeztetve" - jelentette ki .

Navracsics Tibor visszautasította az ellenzéki képviselőnek a korrupcióra vonatkozó észrevételeit. A politikai és az üzleti elit összefonódására külföldi példákat hozott. Pl. a német gazdasági minisztérium működése szempontjából az Audi és a Daimler meghatározóak.

Karácsony Gergely szerint a Fidesznek 2010-ben történelmi esélye volt arra, hogy új fejezetet kezdjen, de a "mozi ugyanaz, csak nagyobb a hangerő".



1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalasso.blog.hu/api/trackback/id/tr914606606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smirgliműhely 2012.06.23. 22:10:29

Na persze, nem korrupció, csak "az érdekcsoportok hálójának" működése. Elitizmus, oligarchia az NSZK-ban is van. De ott jól funkcionál a politikai váltógazdaság az európai normák alapján. Kis országban életveszélyes egy érdekszövetség hatalmi monopóliuma. Kritikánk fő éle a modern alkotmányosságot veszélyeztető intézményi átalakítások ellen irányul.
süti beállítások módosítása