HTML

erdeklodo

Értesülések

Friss topikok

Nagy jelentőségű döntés

2012.06.28. 20:25 kalassó

Obama történelmi győzelme

A Legfelsőbb Bíróság szerint nem alkotmányellenes az egészségügyi reformcsomag

Örömtáncot lejtettek és hangosan ünnepeltek Washingtonban az amerikai Legfelsőbb Bíróság épülete előtt Barack Obama, valamint az elnök nevével fémjelzett egészségbiztosítási reform hívei a hír hallatán. Ez utóbbi valóban szenzációs: az alkotmánybírósági funkciókat is betöltő testület 5-4 arányban jóváhagyta Obama legambiciózusabb reformcsomagját: az óriási vitákat kiváltó egészségbiztosítási törvény nem sérti az Egyesült Államok alaptörvényét.  (NOL 06.28.)

A belpolitikai terepen túl a nemzetközi fejleményekre is hat, mert egy lépéssel közelebb hozza Obama újraválasztását.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kalasso.blog.hu/api/trackback/id/tr634618018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalassó 2012.06.28. 20:43:11

Azt viszont kilőtték, hogy a Medicaid nincstelenekre való kiterjesztését az egyes államoknak is kötelező legyen finanszírozni. Önként megtehetik, különben maradnak a szövetségi források. Egészében véve, nyertes a lakosság, amely eddig kevésbé volt biztosítva, mint az európai országokban élők.

smirgliműhely 2012.07.01. 12:06:59

Nem lesz fenékig tejfel a törvény végrehajtása. A 25 millió új biztosított ellátására a gyógyító kapacitást is meg kell növelni. Az eü intézmények nem szívbajosok, amikor a profitról van szó. Fajlagos nyereségüket csökkenti a nagyobb számú, kedvezményes térítéssel kezelendő beteg. A magán biztosító társaságok pedig ott tesznek keresztbe, ahol csak lehet.
süti beállítások módosítása