HTML

erdeklodo

Értesülések

Friss topikok

Kordos László

2010.02.16. 18:20 kalassó

Többször írtam a címben megnevezett jeles tudósról. A  róla szóló legutóbbi blogom szerint olyan őst talált, akinél fellelte az ember, a csimpánz és a gorilla közös kéztőcsontját

A minap pedig hozzászólásban hivatkoztam a korábbi rudabányai ásatásainak eredményeire. Ezekből kitűnik, hogy a tízmillió éve nálunk uralkodó szubtrópusi klimában élt főemlősök egyik ága később Délre húzódott, ahol az emberré válás egyik láncszeme lehetett. A közös kéztőcsont megerősítette ezt a lehetőséget.

Most fejeződött be a Krónika műsora, melyben Kordos tartalmas interjút adott. (MR1 Kossuth.)

Abból az alkalomból kérdezgették, hogy ő lett az Év Ismeretterjesztő Tudósa. Emiatt jelképesen egy csillagot is elneveztek róla a Cassiopeia csillagképben. Valóban mindent megtesz azért, hogy negyven éve folyó  kutatási eredményeiről érthető formában tájékoztassa a közönséget. Több fajta addig ismeretlen élőlényt is felfedezett és néhányat ezek közül szintén róla neveztek el.

Nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő tevékenysége megérdemli, hogy minél többen megismerjék.

Szólj hozzá!

Címkék: ismeretterjesztő

A bejegyzés trackback címe:

https://kalasso.blog.hu/api/trackback/id/tr253378619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása